Jag har skapat en person.
Nej, jag är inte gravid.
I mitt undermedvetande har jag skapat en person som jag tänkte att det var dags att introducera för er.
Hon heter Fru von Krafvenhielm och hon är en ganska hemsk person.
Fru von Krafvenhielm dyker allt som oftast upp i mitt huvud för att ha små diskreta, men oh så irriterande, "dialoger" (liknar kanske mer monologer egentligen) med mig. Det kan låta ungefär såhär.
 
Jag borde verkligen städa idag. (Jag)
- Ja det är väl dags för det nu? (Fru von Krafvenhielm) För du städade väl inte igår? Och tänk om någon skulle komma hem och se hur det ser ut! Det hade ju varit väldigt pinsamt, haha. Ja hur skulle det se ut om man inte städade minst varannan dag? Vidrigt! Nej tacka vet jag hemma hos mig, där håller jag alltid ordning på sakerna, och kan jag inte städa på en hel dag blir jag tokig! Men putsa fönster gör jag faktiskt inte oftare än en gång i veckan, säg det inte till någon! Du gör det säkert oftare!... eller?
- Mja.. Kanske inte rikt..
- Ja nej jag förstår precis vad du menar, jätteäckligt om man inte gör det. Jag menar hur prioriterar folk? Och på tal om hem, kan du tänka dig folk som inte planterar sina egna grönsaker och sätter blommor i varje hörn av trädgården? Fruktansvärt! Det är ju det minsta man kan göra, håller du inte med?!
Jo det  vore klart trevligt men..
Fruktansvärt! Jag menar hur ska man sen kunna laga mat? Ska man KÖPA alla ingredienser och få i sig alla gifter som finns överallt? Det går ju inte! Nej tänk om man INTE skulle göra allt själv och istället typ... KÖPA FÄRDIGSTOPPAD KORV eller KÖPA FÄRDIGBAKADE KAKOR?! Fy skam! Jag hade skämts ögonen ur mig! Sånt kan man ju inte bjuda på?! Nej tack, då står jag hellre i köket hela natten och bakar surdegsbröd och cupcakes med olika frostings. Du har väl bakat surdegsbröd? Och cupcakes? 
Jag tycker ju att det är ganska kul att baka..
- Kul? Sånt gör man inte för att det är kul, man gör det för att man måste! För att man inte har mage att bjuda på något annat än 100 % hembakat FÖR DET ÄR SÅ MAN GÖR. 
Att bjuda på köpta kakor är nästan lika hemskt som att inte resa jorden runt innan man är 20. För du har väl rest jorden runt någon gång?
Har inte riktigt..
- Alltså jag förståååår inte människor som säger att de inte vill ut och resa, man måste ju se världen! MÅSTE! Vadå, har de inte råd eller? hahaha! Nej alltså jag och min man vi fann ju varandra i princip innan vi föddes, det är ju ett måste. Vi ville båda nå toppen liksom så det var ju klart från början. Sen innan vi tog studenten reste vi jorden runt. Ja inte på bekostnad av betygen då såklart, vi hade ju toppbetyg fastän vi knappt var där, men vi ville se oss lite runtomkring. Ja enligt mig har man ju inte upplevt livet på riktigt och funnit sig själv förrän man har varit i alla världsdelar MINST fem gånger. Nej vi fastnade ju verkligen för regnskogen, så vi försöker åka ner någon gång i månaden åtminstone och hajka runt i regnskogen, träffa urbefolkning och äta akjshfalaks -du kanske inte hört om det? Nej det är en mycket speciell maträtt som man BAAAARA kan uppleva på plats i regnskogen!! Enligt min uppfattning har man inte SMAAAKAT på riktigt mat förrän man har ätit det!! Nej jag förstår verkligen inte folk som säger att de inte vill resa! Det är bara en dålig ursäkt för att man inte har pengar! 
På tal om pengar, har jag sagt att jag och min man köpt ny bil?
Njae..
Vi har köpt en ny bil som är HEEEELT fantastisk. Den kan göra allt!! Den kan klättra på väggar och åka under vatten!! Den har ju såklart alla extra funktioner, jag förstår mig inte på folk som köper bilar utan extra allt? Sånt himla slöseri!! Förstår inte vad folk tänker på?!  ....
 
.... och så fortsätter det ända tills någon lyckas avbryta mina tankar och mina små dialoger med Fru von Krafvenhielm. 
Hon är en mycket speciell dam, men jag har lärt mig leva med henne. Jag tror att någon släkting till henne finns inom alla egentligen. Vad man bör och inte bör göra med sitt liv. Vad som förväntas. Vilka krav som ställs. 
Ibland undrar jag dock om jag kan ha fått den något tjatigare varianten. Vad vet jag. 
Fru von Krafvenhielm,

Kommentera

Publiceras ej