Idag jobbade jag min sista dag på sommarjobbet. Ja, nu ska jag ju jobba där lite i höst också men från och med idag ska jag vara lite "ledig". Dvs tentaplugga.

När jag åkte från jobbet idag på fm så kändes det som att det var kaos och jag mådde så himla dåligt av att åka därifrån, men jag var tvungen eftersom jag hade en tid att passa. Det var lite synd för sen hade jag en skum obehaglig känsla i kroppen istället för en glad och  lättsam känsla, som man ju borde ha när man precis fått ledigt efter en hel sommars jobb. 

Men så gick jag ut till stallet när jag kom hem. Gick ut till min vackra underbara fantastiska Wadiah. 
Hon vet minsann hur man ska göra en liten hästtjej lycklig. 
Jag tänkte att jag skulle prova att rida ut själv på henne. Enligt de förra tränarna så skulle det gå utmärkt, men jag har inte provat än. Så idag tänkte jag att jag skulle ta det stora steget och rida ut. Ensam. 
Igår var vi ute i skogen i en och en halv timma så jag tänkte att idag var det perfekt att skritta en kortis när hon var lite trött sen igår.
I början var hon lite spänd, men jag tyckte att det gick förvånansvärt bra ändå, jag misstänkte nästan att vi inte skulle komma ifrån gårdsplan, men det var inga problem!
Så skulle vi ner förbi vårt hus och ut på åkern och skritta några varv var min tanke. När man ska rida ner på åkern rider man ca 1,5 m på vägen som går härutanför (som för övrigt inte är speciellt trafikerad). Vad tror ni händer då?
Jo, men då kommer den stora röda linjebussen preciiiis när jag var vid vägen och jag vet ju inte riktigt hur Wadiah reagerar. Men det var inte alls några problem! Hon brydde sig knappt! 
Sen när vi väl kom ut på åkern, ja men då satte de igång och började tröska fältet bredvid och det var maskiner, traktorer och vagnar som brakade, lät och luktade konstigt - men den lilla gråa hästen kunde minsann inte ha brytt sig mindre!
Jag är en så sjuuukt stolt matte!


Ikväll är det premiär av mitt skämsprogram - Paradise Hotel. Ja det är så himla pinsamt att jag tittar på det dåliga programmet. Men jag känner mig så mogen och smart av att se det.

Kommentera

Publiceras ej