Nu var det ett tag sedan jag skrev, men det har inte hänt överdrivet mycket heller.
Midsommar firades in med sillunch i Sporda och dans kring stången i hembygdsparken (och nej, jag dansade faktiskt inte, även om många av er kanske kan se mig hoppa runt där bland barnen).
Sedan bar det av mot Reftele för att föra lite inför Chappen, och sedan dans halva natten, trevligt trevligt!
 
Midsommardagen spenderades i full fart på Tiraholms Fisk, och det gick förvånansvärt bra för att vara midsommardagen, men så hade inte midsommaraftonen blivit så hård heller. Faktum är att jag faktiskt började jobba lite tidigare än jag behövde, just för att jag inte hade något bättre för mig på midsommardagens morgon. Och det berodde inte alls på att det inte fanns någon frukost hemma, medans Tiraholms Fisk har allt man kan önskas äta i bakfyllans imma. Nej, det berodde inte alls på det.
 
Nu har jag varit ledig måndag tisdag och onsdag.
I måndags träffade jag Sara, Elias och Marcus, som jag har längtat! Har inte träffat dem sedan i påskas, och i vanlig ordning begav jag mig ifrån platsen koffeinskakande och überpigg.
Igår bakade jag pizzabullar för fulla muggar, och dom blev goda, men inte särskilt långlivade. Några har jag dock fått gömma undan till ett senare tillfälle. Jag fick också reda på att det finns folk därute som inte har hört talas om pizzabullar, vilket för mig är helt ofattbart. Vad har de människorna mer gått miste om mån tro?
 
Jag fick också vara med om vårens sista bokbuss som faktiskt tar sig hela vägen till lilla Ugglebo, mycket beror nog på min kära mor som har lite som mål att låna halva bussens innanmäte varje tillfälle den behagar dyka upp. Märkligt kan man tänka? Inte alls, mamma gör det dels för att hon läser mycket, men också för att öka på statistiken lite grann så att bussen inte slutar åka ner hit. Jag själv har inte besökt den fantastiska bussen på väldigt länge och jag njöt av mysa runt bland böckerna. Jag önskar bara att jag hade haft mer tid och ro att läsa, jag som alltid har älskat att läsa..
Tisdag kvällen bjöd på en snabb trip till Varberg för att hämta ett long gone smycke, och sedan bar det av hemmåt och jag satte genast igång att läsa böcker så att jag kan börja mala igenom alla jag lånade. Känslan när man kommer hem från bokbussen är precis densamma som den var för några år sedan när man kom hem och man bara ville läsa alla böckerna på samma gång och göra det så snabbt som möjligt bara för att man är sugen. Och det bästa är, att känslan håller i sig i flera dagar :) Just like old times!
Lånade några hundböcker också som jag satt och bläddrade i halva kvällen. Jag skulle vilja ha en hel vecka på mig att BARA läsa böcker. Det hade varit fantastiskt.
 
Innan jag gick och la mig i sängen fick jag också en lysande idé om en semestertrip i Augusti. Ingenting bestämt än, men det ser mycket lovande ut, och det pirrar nästan lite i magen när jag tänker på det. Jag har ju väldigt länge velat se Italien, och speciellt Rom. I ren Larsson anda, så är det mycket maten jag är ute efter, men också sevärdheter och gamla byggnader. Jag har insett på sista tiden att jag är alldeles för rastlös för att ligga och sola och bada hela tiden, jag vill se saker och göra saker. Och då känns Rom som något som skulle passa mig. Sjukt sugen är jag! Men som vanligt när det gäller mig och när jag har bestämt mig för att köpa något, eller göra något, så vill jag göra det nu nu nu! Men jag får allt ta mig i kragen och vänta till Augusti. Det är ju faktiskt inte så långt kvar tills dess.
 
Nehej nu har jag verkligen skrivit mycket, så kanske det har fördrivit lite tid för någon? ;)
 
Nu ska jag ge mig tillbaka in i brödbaket, för det är vad som står på schemat idag. Jag ska baka ett ljust bröd och sen ska jag försöka mig på att baka surdegsbröd. Det är ingen som vet hur det slutar. Som belöning för mina husmors-skills så blir det bio i Jönköping ikväll. Puss!