Åh jag är så lycklig! Jag har den finaste hästen i hela världen, och hon är bara bara bara min! Kan inte tro att det är sant!

Wadiah har ju, ganska naturligt, varit något spänd nu sen hon kom hit. Hon är ju faktiskt bara fyra år och hon har precis kommit till ett helt nytt ställe med helt nya kompisar. Alltså - inte så konstigt att hon har varit spänd. 
Men man blir ju klart lite rädd att man har gjort ett misstag. Tänk om jag inte kommer att klara av det här? Tänk om jag skulle förstöra den vackra hästen? Tänk om.. 
Men så vet jag också att det är ett naturligt tvivel hos mig, oavsett vad jag ska göra eller vilken häst det hade varit jag hade tagit hem. Jag tvivlar mycket på mig själv och vad jag är kapabel till, det har jag alltid gjort. 

Men så idag, när jag tog ut Wadiah, hände det jag har väntat på. Jag tog in henne i stallet själv och borstade, sadlade och tränsade. Hon var lite spänd. Ville inte riktigt stå still. Jag tog på henne grimma och gick ut och började promenera henne, med sadel och träns, utanför de andra hästarnas hage fram och tillbaka, fram och tillbaka. Först var hon spänd, lite nervös, ville inte riktigt sluta titta på de andra hästarna.
Fram och tillbaka, fram och tillbaka...
Så efter några vändor, började hon slappna av, sänka huvudet och frusta lite grann. Hennes öron började spela och hon flyttade sin uppmärksamhet från de andra hästarna till mig. YES!
Så när hon var riktigt avslappnad så gick jag tillbaka till stallet, tog av grimman, tog fram en pall och skulle sitta upp. 
Lite spänd häst igen, ville inte riktigt stå still. 
Vilken tur att jag tog med mig tålamodet till stallet idag. 
Men det tog faktiskt inte särskilt lång tid innan hon förstod vad jag ville och stod still så jag kunde hoppa upp. Fina häst! 
Så jag hoppade upp, skrittade några steg och hoppade sedan av. Det fick räcka för idag, hon hade varit så himla duktig.

Så tog jag in henne till stallet igen, och hon var lite som en annan häst, mycket lugnare och stod nästan helt stilla. 
Vilken lycka jag kände då.  VILKEN OTROLIG LYCKA.
JAG gjorde det, tillsammans med Wadiah. JAG.

Och jag längtar efter att få jobba med henne varje dag, längtar efter kicken jag kommer få vid varje framsteg, för jag vet att det kommer bli en massa framsteg! Bakslag också, men mest framsteg.
Fina fina häst!! Jag är så lycklig att jag fann dig!!
häst, lycka, rida, ridning, unghäst,

Kommentera

Publiceras ej