Nu var det ett tag sedan jag skrev, men det har inte hänt överdrivet mycket heller.
Midsommar firades in med sillunch i Sporda och dans kring stången i hembygdsparken (och nej, jag dansade faktiskt inte, även om många av er kanske kan se mig hoppa runt där bland barnen).
Sedan bar det av mot Reftele för att föra lite inför Chappen, och sedan dans halva natten, trevligt trevligt!
 
Midsommardagen spenderades i full fart på Tiraholms Fisk, och det gick förvånansvärt bra för att vara midsommardagen, men så hade inte midsommaraftonen blivit så hård heller. Faktum är att jag faktiskt började jobba lite tidigare än jag behövde, just för att jag inte hade något bättre för mig på midsommardagens morgon. Och det berodde inte alls på att det inte fanns någon frukost hemma, medans Tiraholms Fisk har allt man kan önskas äta i bakfyllans imma. Nej, det berodde inte alls på det.
 
Nu har jag varit ledig måndag tisdag och onsdag.
I måndags träffade jag Sara, Elias och Marcus, som jag har längtat! Har inte träffat dem sedan i påskas, och i vanlig ordning begav jag mig ifrån platsen koffeinskakande och überpigg.
Igår bakade jag pizzabullar för fulla muggar, och dom blev goda, men inte särskilt långlivade. Några har jag dock fått gömma undan till ett senare tillfälle. Jag fick också reda på att det finns folk därute som inte har hört talas om pizzabullar, vilket för mig är helt ofattbart. Vad har de människorna mer gått miste om mån tro?
 
Jag fick också vara med om vårens sista bokbuss som faktiskt tar sig hela vägen till lilla Ugglebo, mycket beror nog på min kära mor som har lite som mål att låna halva bussens innanmäte varje tillfälle den behagar dyka upp. Märkligt kan man tänka? Inte alls, mamma gör det dels för att hon läser mycket, men också för att öka på statistiken lite grann så att bussen inte slutar åka ner hit. Jag själv har inte besökt den fantastiska bussen på väldigt länge och jag njöt av mysa runt bland böckerna. Jag önskar bara att jag hade haft mer tid och ro att läsa, jag som alltid har älskat att läsa..
Tisdag kvällen bjöd på en snabb trip till Varberg för att hämta ett long gone smycke, och sedan bar det av hemmåt och jag satte genast igång att läsa böcker så att jag kan börja mala igenom alla jag lånade. Känslan när man kommer hem från bokbussen är precis densamma som den var för några år sedan när man kom hem och man bara ville läsa alla böckerna på samma gång och göra det så snabbt som möjligt bara för att man är sugen. Och det bästa är, att känslan håller i sig i flera dagar :) Just like old times!
Lånade några hundböcker också som jag satt och bläddrade i halva kvällen. Jag skulle vilja ha en hel vecka på mig att BARA läsa böcker. Det hade varit fantastiskt.
 
Innan jag gick och la mig i sängen fick jag också en lysande idé om en semestertrip i Augusti. Ingenting bestämt än, men det ser mycket lovande ut, och det pirrar nästan lite i magen när jag tänker på det. Jag har ju väldigt länge velat se Italien, och speciellt Rom. I ren Larsson anda, så är det mycket maten jag är ute efter, men också sevärdheter och gamla byggnader. Jag har insett på sista tiden att jag är alldeles för rastlös för att ligga och sola och bada hela tiden, jag vill se saker och göra saker. Och då känns Rom som något som skulle passa mig. Sjukt sugen är jag! Men som vanligt när det gäller mig och när jag har bestämt mig för att köpa något, eller göra något, så vill jag göra det nu nu nu! Men jag får allt ta mig i kragen och vänta till Augusti. Det är ju faktiskt inte så långt kvar tills dess.
 
Nehej nu har jag verkligen skrivit mycket, så kanske det har fördrivit lite tid för någon? ;)
 
Nu ska jag ge mig tillbaka in i brödbaket, för det är vad som står på schemat idag. Jag ska baka ett ljust bröd och sen ska jag försöka mig på att baka surdegsbröd. Det är ingen som vet hur det slutar. Som belöning för mina husmors-skills så blir det bio i Jönköping ikväll. Puss!
Jag måste bara skriva ner en händelse från häromdagen, som verkligen beskriver livet på landet på ett utmärkt sätt.
Jag skulle ha en riktig bakdag här hemma, men det var ingredienser som saknades, så mamma var en ängel och skulle åka till affären och handla det åt mig. Så jag skrev ner allt på en lapp och när hon skulle åka tog hon med sig lappen, men insåg att det inte fanns något batteri kvar på telefonen så hon lämnade den hemma på laddning.

Efter en kvart ungefär så insåg jag att jag även behövde sirap, och det hade jag inte skrivit upp på lappen. Så vad gör jag? Jo, här på landet så gör man som så att man ringer till närmsta affär (1,5 mil) och säger
"-Jo, det här var Annie i Ugglebo, min mamma skulle åka och handla hos er, jag vet inte om hon kanske redan är där?"
"- Jaha, nej jag har inte sett henne ännu, är det något jag ska hälsa?"
"- Ja gärna, om du skulle kunna be henne köpa sirap också?"
"- Absolut, inga problem! Ha det så bra, hejdå"
"- Tack så mycket, hejdå"

Är det inte fantastiskt? Man behöver inte presentera sig mer än förnamn och adress så vet folk vem man är och ens stamtavla. Och då ska tilläggas att jag inte varit inne i den affären mer än tre gånger ungefär, de senaste fem åren.

Jag älskar livet på landet!
Blev lite ändrade planer idag!
Eftersom jag har haft väldigt intensiv huvudvärk nu i några dagar, så började jag och mamma diskutera om jag kanske skulle åka in och låta en läkare kolla på det igen, eftersom den förra läkaren sa att huvudvärken skulle släppa efter en vecka. Så idag på morgonen så bestämde jag mig för att ringa vårdcentralen i reftele för att kolla vad dom hade att säga om saken, och då är det ju sån där härlig datoriserad telefonkö som ringer upp en efter ett tag, vilket ledde till att jag var tvungen att stanna hemma och passa telefonen, så jag hann inte hälsa på min farmor idag.
När jag pratade med vårdcentralen så sa dom samma som den förra läkaren, att mina besvär borde ha försvunnit, så de tyckte att jag skulle komma in igen imorgon kl 14, så då kan jag hälsa på farmor imorgon :)

Sen fick Sara förhinder idag så det blev ingen påhälsning där idag heller, men det tar vi i början av nästa vecka :)

Däremot så var jag hos tandläkaren och han hade bara bra saker att säga om min munhälsa! Han tyckte att det såg väldigt bra ut, och bara början till några hål så jag skulle vara lite försiktig, men överlag var det jätte bra.

Så imorgon bär det av till Tiraholm för lite utbildning, sen till läkaren i reftele och sen blir det antagligen bio i Halmstad med några kollegor :)