Idag har jag varit i skolan och pluggat kemi med Hanna, det gick ganska bra till en början när vi satt och räknade uppgifter, jag både fattade vad jag gjorde OCH fick fram rätt svar! Men efter lunch skulle vi sätta oss med labbrapporten och då sögs energin ur mig.. Det är ju så himla tråkigt att skriva labbrapporter! Vad ska det vara bra för?

En rolig grej som hände idag dock, var att jag fick reda på resultatet från etologi tentan -jag fick en fyra!! Helt fantastiskt! Tänkt att det ibland lönar sig att plugga! :D

Efter labbrapporten som inte blev klar begav vi oss till friskis hanna och jag, det vankades gym introduktion halv tre och jag var super taggad. Det var riktigt roligt att gå runt och kolla och känna på maskinerna, kanske kan jag till och med tänka mig att gå dit frivilligt ibland? Och efter gymintron så blev det en halvtimmas paus innan vi satte oss på spinningcyklarna och cyklade gärnet, riktigt kul var det idag när jag och hanna pressade varandra till max, då är det som roligast! Själv var jag som en liten halvbakad degklump när jag steg av cykeln, och tur var väl det annars hade ju tiden varit helt bortkastad :)

Och så till veckans utmaning.. Jag måste erkänna att denna veckan har jag nog tagit mig vatten över huvudet. Det är riktigt svårt att komma på vad man är bra på. Det kommer bli riktigt tufft att komma på sju saker som jag är bra på! Först så tänkte jag att jag kunde ju skriva idag att jag är bra på etologi, men bevisligen så är jag ju inte det eftersom jag fick underkänt första gången. Så det sket sig ju.
Sen tänkte jag att jag kanske skulle skriva att jag var bra på situps, men det är jag ju egentligen inte heller. Jag orkar ju typ ingenting.
Så, det jag är bra på får istället bli något helt annat.
Jag är bra på att komma upp ur sängen i tid. Det är faktiskt inte ofta jag försover mig, och jag ställer alltid klockan i god tid så att jag ska hinna med det jag har tänkt. Så ja, jag är nog ganska bra på att komma upp ur sängen innan det är för sent (och bara för det så kommer jag garanterat att försova mig imorgon..).

För en stund sedan så funderade jag över en sak på gymintron. Det var när jag och Hanna pratade lite om vad vi hade för mål med träningen. Jag har ju inga mål alls med min träning egentligen, jag går dit för att det känns som att jag behöver det och för att jag mår bra av det. Att bli smal finns inte med i mina beräkningar riktigt, det lade jag ner för längesedan. Men vid närmare eftertanke så kom jag på det, att jag har ju faktiskt inga mål.
Alls.
Med något.
Och jag la ner det här med mål för väldigt längesedan. För jag vet att om jag sätter krav på mig själv, eller har något mål att nå, kommer jag ändå bara bli besviken och må dåligt, vilket såklart inte är bra. Men om jag alltid har den inställningen kommer det ju alltid att bli så att jag blir besviken. Jag måste liksom ändra på inställningen till saker. Jag måste rycka upp mig lite och förstå att även jag kan klara saker.
Men det är ju så jäklarns jobbigt att bli besviken på sig själv.
Så det kanske är bra ändå att börja lite smått med de fjuttiga töntiga irrelevanta vecko-mål som jag har haft. Som att vattna en blomma. Det klarade jag ju faktiskt. Då blev jag inte besviken på mig själv.
Jag undrar lite hur man kan förbättra sitt självförtroende lite och tro mer på sig själv. Någon som vet? Och finns det någon snabb genväg? För det hade varit skitbra om jag kunde börja sätta upp mål för mig själv. Mål som gör mig stolt över mig själv när jag klarar dom.
För egentligen, om jag ska vara ärlig, blev jag inte jätte super stolt över mig själv för att jag vattnade en blomma en vecka. Det var bara det att jag inte blev besviken.

Oj vad mycket tjafs det blev om mig själv. Men å andra sidan är det ju onödigt att skriva en personlig blogg om man inte skriver något om sig själv. Och onödigt att läsa någon annans blogg om man inte bryr sig.

Nehej, nu ska jag ladda batterierna, imorgon blir det organisk kemi för hela slanten!
Jag fick precis en snilleblixt! Nu vet jag vad veckans utmaning ska bli!
Denna veckan ska jag, varenda dag, komma på något som jag är bra på. Visst är det en lysande idé?!
Jag kan säkert räkna upp 200 saker som jag är dålig på, men då blir det ju ingen utmaning! Däremot har jag väldigt svårt för att komma på saker som jag är bra på. Därav utmaningen. Och jag kan verkligen behöva ändra mina tankar lite, och jag kan behöva tänka lite positivt nu. Och det handlar inte om att skryta om något, det vill jag verkligen påpeka, det handlar om att på något sätt kunna uppskatta och granska sig själv på ett lite annorlunda vis. Det här blir verkligen något att bita i och jag är inte helt säker på att jag kommer att klara av veckans utmaning, men jag ska verkligen försöka! Så därför ska jag även försöka vara lite extra mottaglig för komplimanger av alla slag denna veckan. Och det ska dokumenteras här, i bloggen.
Och nu har jag funderat i säkert tio minuter medans jag tvättade bort sminket och borstade tänderna på vad jag är bra på. Och jag lyckades få fram minst 20 saker som jag var dålig på, men inte en enda som jag var bra på. Sen kom jag på att det finns ju faktiskt bevis på att jag är bra på matte, så det får vara min braiga egenskap idag.

Och jag skulle också vilja utmana mina stackars få läsare att göra detsamma! Att varje dag denna veckan komma på en bra sak med er själva, och kanske något bra som någon har sagt till er. Och jag menar inte att man måste skriva det någonstans och visa upp det, men bara skänka det några tankar innan ni går och lägger er. För alla är ju bra på något! Det tror jag kan vara väldigt nyttigt för alla, så... vågar ni anta min utmaning?

Jag vill också ha någon som lagar mat åt mig när jag pluggar!
Men nej, istället får man nöja sig med ett par torra brödskivor och försöka mjuka upp dem något med te. Life's a bitch.

Det kanske ska bli min utmaning denna veckan, att skriva en kontaktannons som jag pratade om för ett tag sedan?